NOMADS ON WHEELS

In het project Nomads on Wheels wil ik mij richten op mensen in Europa die reizen, wonen en werken op wielen. Je kunt denken aan groepen met een nomadisch bestaan en een ambulant beroep, als Roma, woonwagenbewoners, kermisexploitanten, circusartiesten die wonen en werken vanuit een mobiele woonwagen. Door de komst van het draadloze internet is er een nieuwe groep ‘Digital Nomads’ bij gekomen. Zij kunnen door WiFi-, of 4G-verbinding over de hele wereld reizen en werken. Specifiek voor dit project ben ik geïntereseerd in nomaden die wonen, werken in een huis op wielen.

Waarom kiezen de mensen voor deze bijzondere manier van leven?

Voor het Nomads on Wheels project ga ik twee jaar met een camperbus door Europa reizen om deze speciale reizigers te ontmoeten en hun aparte levens stijl in beeld brengen. Onderzoek of stigma’s kloppen?

De NOW-bus is voorzien van een professionele WiFi-router waar circa vijftig mensen online kunnen. Zo word de bus een plek waar reizigers elkaar fysiek en virtueel kunnen ontmoeten. Ik nodig mensen uit om langs te komen bij de NOW-bus om hun persoonlijke reiservaringen met mij te delen.

Ik ga het fenomeen ‘Europese nomaden’ de komende jaren letterlijk en figuurlijk in beeld brengen:

  • Ik fotografeer en versla de woon- en werkplek en ik maak karakteristieke portretten van deze hedendaagse nomaden.
  • Mijn ervaringen, deel ik op een website nomadsonwheels.eu, zodat mensen mijn tocht kunnen volgen.
  • Maak gedurende de reis een toevoeging op de website nomadsonwheels.eu met relevante, interessante informatie voor digitale nomaden in Europa die reizen in een woonwagen.
  • De conclusie op het onderzoek van de hedendaagse nomaden bundel ik in boekvorm.
  • Mijn eigen digitale nomade-ervaringen wil ik doormiddel van lezingen vertellen.